A la Recerca del Llibre Viatger

13 de maig de 2021.- L’alumnat de 4t es posa les motxilles i comença la seva 1ª expedició BookCrossing Jr. Sa Coma. Estan tots els infants entusiasmats amb moltes ganes de començar aquesta nova aventura. Bé és cert, que hi ha hagut llibres que s’enyoraven i han anat cridant a altres infants i adults perquè els tornessin a casa; però és l’hora de volar i de transmetre les seves històries a altra gent; per tant han estat tornats als seu amagatall. D’altres s’han quedat ja amb altres famílies que no coneixien, però el més important és ser lliure!

Han anat en dos torns distints. 4t A ha començat a les 09:30 i els de 4t B a les 10:30; d’aquesta manera els dos cursos han pogut tenir el seu moment màgic de recerca. Les normes eren clares:
– Cercar un llibre
– Mirar-ne la contraportada
– Decidir si era l’adient

En el cas de no estar molt convençut o convençuda es deixaria per més tard.

Una altra novetat que volem aprofitar a dir és que hem estrenat el passeig peatonal!

Tot anava bé fins que ens hem apropat a la zona verda del Carrefour. Quina ha estat la nostra sorpresa quan un grup de personatges malvats típics de còmic havien actuat de forma incívica sobre el Medi Ambient i la nostra iniciativa. Amb el lema del Capità Planeta, els nostres Planetaris han decidit actuar sense pensar-s’ho dient: El Poder és Nostre! i han començat a llevar les llaunes de cervesa que hi havia al terra. La decepció continuava quan alguns dels llibres havien estat segrestats i d’altres atacats per aquests éssers despietats. Que com sabem del segrest? Doncs perquè trobàrem la bosseta; però no el llibre. L’atac? Doncs perquè ens trobàrem un llibre amb les pàgines arrabassades.

Després d’aquest moment agre-dolç, decidírem rentar-nos les mans i continuar amb la nostra aventura! Direcció a l’església de Sa Coma. Quin jardí més bonic! Quines floretes! Ens encantà aquell racó tan ben cuidat. No passeu pena! Hem anat alerta de no trepitjar-les, vos ho prometem!

El torn A acabava on el torn B començava, a la platja de Sa Coma. Allà hi berenàrem i realitzàrem la darrera activitat del dia: En Crida i Cerca de Microplàstics!
Colador en mà començà la següent missió. En un principi res no feia pensar la quantitat de microplàstics i llosques que trobaríem. Tots els infants s’engrescaren un munt i no deixaven de sorprendre’s de la quantitat de rebuig que cream entre tots/totes. Tal volta posar uns contenidors més grans ajudaria a que les papereres no s’omplissin tan fàcilment i volessin amb el vent. Pel que hem anat recollint necessitaríem el de paper, el d’envasos lleugers, el de vidre, el d’orgànic i el de rebuig. Segur que entre tots podem pensar una forma discreta per posar-los i demostri com de molt ens preocupa la nostra roqueta.

Ah! Per cert, volíem fer net la zona acordonada, està molt bruta; però sabem que nosaltres no hi tenim permís d’accés. És una llàstima!
Ja era l’hora, havíem d’anar cap a l’escola… però TORNAREM!

Tu també pots ser un Bookcrosser i també pots ser un Planetari, ens ajudes?
Només has de seguir les nostres passes!

2ª Fase BookCrossing JR. Sa Coma

La maquinària ja està en marxa! El Book Crossing Junior ja és un fet!

El dijous 29 d’abril rebérem un missatge inesperat. Na Regina Cortés, responsable del programa: No Venim amb Manual d’IB3 Ràdio ens demanà si estàvem interessats en participar en el seu programa i així poder explicar la iniciativa. La idea ens feu molta il·lusió però havia d’estar tot perfectament editat abans de dissabte.

El divendres preparàrem el micròfon i dispositiu mòbil per enregistrar, però tot semblava posar a prova les ganes de voler formar part d’aquesta notícia. Ens plogué, hi havia el jardiner de les zones verdes de Sa Coma, els picapedrers de la reforma de la nostra escola, els cotxes que ja arribaven a cercar als seus fills/filles, les aules vivint la primavera, …

Per un moment, estàrem a punt de llençar la tovallola; però els infants no volien rendir-se i demanaren si no hi havia una altra opció. Es parlà amb na Regina i ens donà temps fins a les 17h. Aquí fou quan n’Ainhoa, en Lluc, n’Arafat i na Martina agafaren les regnes de la situació i es comprometeren a entregar-ho dintre del marge demanat; i així ho feren! Enhorabona per aquest esperit lluitador i per voler fer la feina ben feta!

A continuació trobam el primer fruit!

La setmana del 3 al 7 de maig hem estat registrant els llibres i preparant les bosses de viatge! Tenim la bosseta amb una etiqueta identificativa, el passaport, el mini diari i el llibre viatger. Aquest cap de setmana ja poden començar a amagar els llibres. Ho faran dintre de 4 zones prefixades.

Bookcrossing Jr, Sa Coma

El Bookcrossing Junior ha arribat a CEIP Punta de n’Amer i els/les alumnes de 4t el posen en marxa.Durant la setmana del llibre es realitzaren algunes activitats i tindrà una durada d’un mes; Passat aquest temps, la iniciativa volarà i serà lliure!

Clicau aquí per enregistrar els vostres llibres!

IB3 Ràdio: No Venim amb Manual 01.05.21