Ranxo Granja Ses Roquetes

Dia 12 de novembre va ser un gran dia, vam gaudir d’un dia de sol i calor amb companyes i companys a un lloc fantàstic, el Ranxo granja Ses Roquetes. Allà hi vam poder veure animals de tot tipus; un cavall blanc anomenat Soñado ens va rebre esperant l’ordi que portàvem a les mans, ell sabia que li donaríem menjar i ens va fer molt de cas. Cabres i un boc, indiots i paons, gallines i un gall, una vaca anomenada Valentina, dos porquets negres, ocells i fint i tot tortugues d’aigua. Cada animal una experiència enriquidora.

El que no esperàvem fou muntar en poni, un casc al cap i ben agafats a les regnes per no caure va ser el que vam fer i vaja experiència més xula…

Després de tot això vam aprendre a sembrar faves. Agafar la terra de l’hortet, posar-la al planter, posar-hi les llavors i cap a casa a regar-la, no us oblideu de fer-ho o no menjareu faves…

Fotos llatra

Ahir a primer i segon, i amb l’ajuda de la nostra companya Carme i de la seva filla, na Maria, varen fer un taller de llatra!
Na Carme i na Maria ens varen explicar com se fa la llatra i d’on prové: que són els garballons, els brins i Quin és el procés. Ens han duit moltes coses fetes seves: sanalles, sanallons, porta-botelles…unes vertaderes obres d’art.
També Ens varen explicar explicar que abans a Sa Coma, quan encara no hi havia el que hi ha ara, fa molts anys, tampoc hi havia telèfons, i a les cases de foravila, per a cridar-se, utilitzaven un corn. Na Maria ens ha ensenyat con sona i ens ha fascinat!
Finalment, vàrem poder practicar i férem un punt de llibre molt especial. Moltes gràcies a les dues!